top of page
Writer's pictureLea Adrikorn-Pruul

Neptuun Kalade lõpukraadis muutus retrograadseks

Selle retrograadi ajal tõusevad esile lahustumise, alistumise ja peegelduse teemad. On aeg vaadata üle oma unistused ja püüdlused, eristades reaalsust illusioonidest. See on võimalus koorida maha fantaasiakihid ja vaadata silmitsi tõdedega, mida oleme vältinud. See on periood, kus tuleb käsitleda olukorda, kus me võisime olla liiga idealistlikud või kus oleme lasknud soovmõtlemisel oma otsuseid hägustada.

 

Neptuuni retrograadsus Kalade 29. kraadil, sodiaagi viimasel astmel, lisab täiendava intensiivsuse kihi. Seda kriitilist kraadi seostatakse sageli kulminatsiooni ja karma sulgemisega. See viitab sellele, et oleme jõudmas olulise vaimse või emotsionaalse tsükli lõppu. Neptuuni õppetunnid Kalades on jõudmas lõpule, õhutades meid integreerima kaastunde, empaatia ja kollektiivse alateadvuse kohta õpitut.

 

See on ka aeg tegeleda mis tahes eskapismi vormidega, mis on meid tagasi hoidnud. Olenemata sellest, kas ainete tarvitamise, fantaasia või vältimiskäitumise kaudu, näitab Neptuuni retrograadsus valgust sellele, kuhu me peame end tegelikkuses maandama. See palub meil leida tervislikumaid viise elu väljakutsetega toimetulemiseks ja kasvatada sellist spirituaalsust, mis pigem toetavad meie kasvu, kui takistavad seda.

  

Mida siis oodata või mida praegu märgata?

 

Võimalused:

·       Sügav vaimne ja spirituaalne kasv. Neptuuni energia võib süvendada meie intuitsiooni, loovust ja spirituaalset ühendust. See võib kaasa tuua sügavaid sisemisi teadmisi ja avastusi.

·       Emotsionaalne tervenemine. Retrograadne Neptuun võib aidata meil lahendada minevikus tekkinud emotsionaalseid haavu ning aidata meil mõista ja tervendada minevikus tehtud vigu või eksimusi.


Ohukohad:

·       Segadus ja ebakindlus. Neptuuni energia võib tekitada segadust, illusioone ja petlikkust. Kriitilises lõpukraadis ja retrograadses liikumises võib see suurendada olemasolevat ebakindlust või kaost meie elus.

·       Petlikkus ja illusioonid. Retrograadne Neptuun võib suurendada kalduvust petlikkusele, enesehävitavale käitumisele ja illusioonidele. See võib tuua kaasa petlikke olukordi ja eksitavaid tundeid.

·       Vaimne segadus ja põgenemine. Kui Neptuun on retrograadne, võib see suurendada kalduvust põgeneda reaalsuse eest ning vältida vastutust oma tegude eest. See omakorda võib viia vaimse segaduseni.

 

Eesmärk suures plaanis võiks olla igasuguse “tuimestuse” vältimine ja põgenemisvajaduse ületamine. Teadvusta oma tundeid ning kaalu võimalusi, kuidas oma elukorralduses korrektuure teha, ära lase end eksitada, ega mõjutada, kui tunned, et oled olemasolevast küllastunud.  

 

Kuna Neptuun on olnud Kalade märgis peaaegu 14 aastat, siis oleks oluline teada millist mõju ta on avaldanud.

Kui Neptuun sisenes Kaladesse, oma kodumärki, tõi ta endaga kaasa kõrgendatud vaimse teadlikkuse, kunstilise inspiratsiooni ja emotsionaalse tundlikkuse ajastu. Kuid Neptuun hägustab ka piire, julgustab põgenemist ning võib põhjustada segadust ja pettust.

 

*Neil aastatel sündinud lastel (alates 04.04.2011 kuni 05.08.2011 ja alates 03.02.2012 kuni praeguseni) on sünnikaardis sarnane seis ja põnev on mõnede aastate pärast kogeda, millise mõju see generatsioon meile kingib. Kas toob ta juurde suure hulga empaate, idealiste ning loovaid persoone, kelle intuitiivne mõtlemine tõstab inimkonna vaimset taset? See oleks tõeliselt “Kaunis muusika” minu ja paljude kõrvadele, kes usuvad, et igal uuel generatsioonil on kõrgem eesmärk, peamine, et nende ideaale “vanakesed” maha ei suru.

 

 

30° Kalade Sabiani sümbol

Poiss, kes idealiseerib majesteetlikku nägu meenutavat kivimoodustist ning peab seda oma suurepäraseks ideaaliks, kellega sarnaneda, kui ta suureks kasvab.

 

Iga inimeses peitub enesemuutmisvõime. Seda jõudu saab arendada visualiseerimise kaudu, kui emotsioonid ja tahe valatakse visualiseeritud mentaalsesse pilti. Kõrgeimal vaimsel-kosmilisel tasandil on see vägi, mida Jumala-sarnased olendid kasutavad kosmilise tsükli lõpus, projitseerides põhivalemit (Sõna), mis käivitab uue universumi. Bioloogilises mõttes on see kõigis seemnetes peituv jõud – jõud toota ja juhtida tulevase taime kasvu. Kõige sobivam sümbol tsüklilise protsessi viimase faasi jaoks. Tsükli lõpus on uue alguse seeme võimes olemas – välja arvatud juhul, kui kogu tsükkel on osutunud ebaõnnestunuks.

 

See on tsükliliste transformatsioonide suure rituaalse näidendi viimase vaatuse viimane etapp. See toob meieni arusaamise arhetüüpide kui eluprotsesse reguleerivate tegurite mõjust.




72 views0 comments

댓글


bottom of page